Activitate dedicată Acoperământului Maicii Domnului și Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

La data de 1 octombrie, când Biserica Ortodoxă Română cinsteşte Acoperământul Maicii Domnului, este sărbătorită şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Această dublă sărbătoare reprezintă un bun prilej pentru Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ din cadrul parohiei gălăţene „Pogorârea Sfântului Duh“ să organizeze activităţi cu caracter misionar şi social-filantropic.

Anul acesta, Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ a organizat un program misionar şi filantropic îndreptat spre cei 30 de bătrâni aflaţi în risc de marginalizare socială, care primesc îngrijiri speciale la domiciliu şi pentru cei 30 de vârstnici din cadrul centrului.

Programul a debutat cu săvârşirea Aghiasmei şi a slujbei de mulţumire pentru toate binefacerile primite în Centrul de zi şi a continuat cu parastasul pentru ostenitorii şi beneficiarii programelor instituţiei, trecuţi la Domnul.

În continuare preotul coordonator, a ţinut un cuvant despre praznicul Acoperământului Maicii Domnului, importanţa cinstirii şi pomenirii celor adormiţi, precum şi evidenţierea amplelor programe care au avut loc zilele acestea în Eparhia Dunării de Jos, cu prilejul aducerii osemintelor pamânteşti şi aşezarea la loc de cinste în Catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, ale Episcopului Nifon Niculescu.

Au urmat câteva momente artistice susţinute chiar de varstnicii centrului, recitare de poezii şi intonarea unor cântece tradiţionale.

La final a avut loc tradiţionala agapă, vârstnicii primid daruri de suflet, constând în cărţi de rugăciuni ptr. bolnavi, iconiţe, flori şi pachete cu alimente neperisabile.